PROJECTEN BINNEN JONG AVIORNIS

Veel jonge liefhebbers zijn enorm geïnteresseerd in vogels. Het houden van vogels in beschermd milieu is voor vaak maar een onderdeel van hun passie. Velen studeren in een richting gerelateerd aan onze hobby, denk bijvoorbeeld maar aan dierenartsen en -assistenten, biologen, wetenschappers,… De oudere jeugdleden zijn vaak actief in de vogelwereld als leraar, onderzoeker bij de overheid, dierenverzorger in een dierentuin,…

Ook binnen Jong Aviornis willen we de jeugdleden stimuleren om zich te verdiepen in de prachtige wereld van vogels. We doen dit onder andere door jeugdleden actief te betrekken in projecten. Het leert je verantwoord omgaan met vogels, actief samenwerken met anderen,enz. Het uiteindelijk doel is het instandhouden van de genetische diversiteit van een bepaalde soort of met andere woorden: het behoud verzekeren van een bepaalde vogelsoort in beschermd milieu.

Het klinkt misschien ingewikkeld of niets voor jou; maar niets is minder waar. Deelname is eenvoudig en in grote lijnen is het net hetzelfde als bij al je andere vogels. Natuurlijk kan je voor vragen of deelname terecht bij het Contact-adres.