PROJECT CHINESE DWERGKWARTEL

Jong Aviornis is gestart met een project rond zuivere wildkleur Chinese dwergkwartels (Coturnix chinensis). Chinese dwergkwartels worden in beschermd milieu veel gehouden, maar door de vele nieuwe kleurslagen en kruisingen is de zuivere wildkleur vorm een zeldzaamheid aan het worden in Europese collecties.

Met dank aan een aantal personen heeft Jong Aviornis een mooie groep zuivere wildkleur Chinese dwergkwartels bij elkaar kunnen brengen. Deze kwartels worden door middel van een stamboomprogramma bijgehouden en verspreid onder de jeugdleden.

Op deze manier wilt Jong Aviornis niet alleen zorgen dat verschillende jeugdleden ervaring kunnen opdoen met het houden & kweken van deze leuke kwarteltjes, maar ook dat jeugdleden leren samenwerken in een project om informatie te verzamelen en de zuivere wildkleur Chinese dwergkwartel te behouden in beschermd milieu.

Er zijn reeds jonge kwartels beschikbaar, aarzel niet om ons te contacteren bij interesse. Geïnteresseerden krijgen uitgebreid advies over het houden en kweken van deze vogels.

Meer soortinfo en foto’s volgen in het voorjaar van 2011. We zijn in 2010 namelijk gestart met een studie van balgen van Chinese dwergkwartels in het Nationaal Natuurhistorisch Museum te Leiden, om na te gaan vanwaar onze kwartels precies vandaan komen. Dit zal gepaard gaan met een literatuuronderzoek. Dit is echter een gecompliceerd werk en zal daarom even tijd in beslag nemen.