VEEL GESTELDE VRAGEN

Sommige vragen komen regelmatig terug, daarom dat we ze hier plaatsen.

LEEFTIJD?

Onze doelgroep zijn jongeren. De meeste deelnemers zijn tussen de 15 en 30 jaar.

Jongeren onder de 15 jaar hebben we zeker en vast ook. Deze zijn dan meestal vergezeld door ouders of andere familieleden. Ook deze begeleiders zijn zeer welkom op onze activiteiten. We merken dat deze mensen ook zeer vaak enorm genieten van onze uitstappen

Mogen mensen ouder dan 30 deelnemen? Zeker en vast, wij staan open voor iedereen. In verband met vervoersproblemen of begeleiding van jongeren, nemen altijd ouderen deel aan onze activiteiten. Weet wel dat het doelpubliek jongeren zijn, dus men dient zich aan te passen aan deze jongeren en niet andersom. Regelmatig horen we van de oudere deelnemers hoe fijn het is om met zo’n jonge mensen mee op pad te mogen gaan. Inderdaad, bij de jeugd heerst er een zeer gemoedelijke sfeer.

WAT IS EEN JEUGDMEETING?

Welkom bij Jong Aviornis! Wij zijn dé vereniging voor vogelliefhebbers tussen de 1 jaar en 30 jaar.

Eén van de belangrijkste activiteiten van Jong Aviornis zijn de jeugdmeetings. Dat zijn bijeenkomsten van jeugdleden. Op een jeugdmeeting bezoeken we een dierentuin of een privécollectie van een ervaren lid. Voor veel jongeren zijn dit topdagen, waarnaar ze echt uitkijken.

Eén tot twee weken voor de jeugdmeeting wordt het volledige programma je via email bekend gemaakt. Dit programma wordt ook bekend gemaakt op onze website en op  Jong Aviornis | Facebook

In die uitnodiging zal uur, plaats, dagprogramma, eventuele kosten, … allemaal bekend worden gemaakt. Elke jeugdmeeting is namelijk uniek en dus anders.

Omdat we zowel in België als in Nederland (en soms zelfs al eens in Duitsland) actief zijn, is het vervoer voor sommige jeugdleden een probleem. De jeugdmeeting start altijd op een gemeenschappelijke samenkomstplaats. Het vervoer hiernaartoe is zelf te voorzien. Vele rijden samen met enkele kameraden naar daar, anderen komen met ouders,… De allerjongsten worden meestal vergezeld door ouders of familie.

Deze zijn de hele dag welkom op onze activiteiten. Trouwens, deze ouders of familieleden genieten er zelfs ook heel veel van. Er zijn zelfs enkele ouders die er elke keer opnieuw bij willen zijn… Wanneer de allerjongsten ouder worden, kennen ze vrienden waarmee ze samen kunnen afreizen. Dat gaat allemaal spontaan.

Een jeugdlid die wilt meedoen met een activiteit, dient zich daarvoor aan te melden. Zo weten wij hoeveel personen we kunnen verwachten. Zo kunnen we een gids regelen, we kunnen zorgen dat er voor ieder een hapje of drankje is,… In de uitnodiging staat altijd bij wie een voor wanneer men zich moet aanmelden.

Je mag iedereen meenemen die je wilt! Dus vrienden, ouders, … zijn allemaal welkom. Ze moeten absoluut geen lid zijn van Aviornis of Jong Aviornis. Misschien worden deze ook nog een vogelliefhebber…

Belangrijk om te weten: iedere deelnemer aan onze activiteit is verzekerd!

We beschouwen deze tekst niet als volledig, indien je nog vragen hebt, mag je altijd contact opnemen met ons.

PROJECTEN?

“Ik denk dat ik niet geschikt ben om aan de projecten deel te nemen, ik heb nog geen ervaring.” Een uitspraak die we vaak horen.

Onze projecten zijn perfect geschikt voor beginners. We werken met de typische beginnersoorten zoals de Mandarijneend of Chinese dwergkwartel. Deze zijn gemakkelijk te huisvesten, te voeden, te kweken,…

Bovendien zal je bij overhandiging van een koppel vogels, uitgebreid uitleg krijgen over het houden en kweken van deze vogels. Ook daarna word je niet aan je lot overgelaten en kan je continu bij ons terecht voor hulp of uitleg.

Meer info over onze projecten vind je hier.

KOSTPRIJS?

Lidgeld dient bij Jong Aviornis niet betaald te worden. Je mag gratis deelnemen aan projecten, activiteiten, enz.   Je bent ook niet verplicht om lid te zijn bij Aviornis, maar dit raden wij natuurlijk wel aan omdat je dan verzekerd bent.

Onze werking wordt betaald door Aviornis Nederland. Toch zijn extra financiële inbrengsten altijd zeer welkom. Hiermee kunnen we extra’s organiseren voor onze jeugdleden. Mensen die een financiële steun willen bieden mogen altijd contact opnemen.

HULP?

De werkgroep Jong Aviornis wordt volledig draaiende gehouden door jeugdleden. Iedereen is altijd welkom om een steentje bij te dragen.  Indien je goede voorstellen of ideeën hebt, mag je ons altijd contacteren.