WAT DOEN WE?

Jong Aviornis is een werkgroep van Aviornis. Dit is een internationale vereniging die alle liefhebbers van park- en sierwatervogels bij elkaar brengt. Binnen deze vereniging zijn er verschillende werkgroepen, die een bepaalde groep liefhebbers groepeert. Zo is bijvoorbeeld de werkgroep wilde duiven en kleine hoenderachtigen voor alle liefhebbers van duiven, kwartels en patrijzen, de werkgroep toerako’s brengt alle liefhebbers van toerako’s met elkaar in contact, enz. Zo heeft de werkgroep Jong Aviornis al de jongere leden onder haar vleugels.

Beetje historiek…

Vroeger was er eigenlijk niets voor de jeugd.  Vele jongeren mistten het om met andere leeftijdsgenoten over hun hobby te praten. Daarom besloten enkele jeugdleden om eens samen te komen. Zo vond eind september 2003 de eerste jeugdmeeting plaats. Vanaf toen werden er regelmatig uitstappen georganiseerd. Er was veel interesse van jeugdleden voor deze activiteiten, daarom werd in het begin van 2005 Jong Aviornis opgericht. Vanaf nu was het gemakkelijker om activiteiten te organiseren en nog meer jongeren aan te spreken. Sindsdien neemt het aantal jeugdleden steeds maar toe.

Wat heeft Jong Aviornis jou te bieden?

·  Verschillende keren per jaar is er een jeugdmeeting. Dan bezoeken we de collectie van sommige oudere vogelliefhebbers of we gaan naar een dierentuin waar we een rondleiding krijgen van een vogelverzorger.

·  Iedere beginnende liefhebber heeft vragen, deze mag je allemaal aan ons stellen. Wij lossen ze graag voor je op. Verder helpen we je heel graag als je wilt starten met deze prachtige hobby.

·  Ken je al het prachtige tijdschrift van Aviornis? Dankzij Jong Aviornis kun je de oude tijdschriften tegen een flinke korting krijgen!

·  Verder kun je jezelf nog specialiseren in enkele projecten. Zo wordt bijvoorbeeld een zeldzame eend, de Noordelijke Roodbekfluiteend, dankzij jeugdleden in stand gehouden. Ook jij kan hieraan helpen! Ook de Chinese dwergkwartel en Koreaanse mandarijneend hebben we onder onze vleugels genomen.

·  Dankzij Jong Aviornis leer je andere leeftijdsgenoten met dezelfde hobby kennen. Ideaal om over vogels te praten.

Begint het te kriebelen?

Wil je starten met het houden van vogels? Zou je graag een keer meegaan naar een jeugdmeeting? Wil je andere jeugdige liefhebbers ontmoeten? Wil je op de hoogte gehouden worden van wat de werkgroep voor leuke extra’s regelt?
Word dan gratis lid van Jong Aviornis!